Siivousta, suojausta ja sähköä

Siinäpä viikonlopun ohjelma lyhykäisyydessään. Mutta jos vähän lavennetaan, niin Ruukki ilmoitti asentavansa tallin katteen vasta samalla kertaa talon katteen kanssa. Suosittelivat myös että suojaisimme katon pressuilla, jotta mahdollisten lumisateiden takia ei tarvitsisi alkaa lumitöihin. Pelkkä aluskate kun ei välttämättä kestäisi lumen painoa, eikä katetta ainakaan voisi asentaa hankeen. Joten pressu käteen ja katolle. Pahaksi onnekseen Mika sattui soittamaan juuri sopivasti ja joutui kaveriksi. Ei siitä muuten varmaan mitään olisi tullutkaan. Mikalle siis suuret kiitokset!

Nyt täytyy vaan toivoa että pressut pysyvät katolla, sillä Ruukki kertoi myös etteivät he tarvitse rakennustelineitä, joten Silta ja Teline tulee purkamaan ne huomenna pois. Alunperin tarkoitus oli vaan siirtää telineet talon viereen, mutta ei kannata seisottaa niitä tontilla enään pidempään kun talo myöhästyy niin paljon.

Allekirjoittanut, Kristiina ja pikkuraksaaja myös siivosivat tontin laudanpätkistä ja muusta pystytyksestä jääneestä roskasta. Tuntuu siltä että jos pelkän autotallin pystytyksestä jää noin paljon laudanpätkiä, projektin loputtua polttopuita ei tarvinne ostaa ainakaan viiteen vuoteen.

Päivän hyvä uutinen on se, että meillä on sähköä! Fortum alihankkijoineen oli sen viimein saanut aikaiseksi. Pääsevät talon pystyttäjät sitten käyttämään sähkötyökalujakin.

Taloa odotellessa pitää vähän kysellä Teri-Taloilta tuosta tallin pystytysurakan sisällöstä. Muutaman pikku jutun olisivat mielestämme voineet vielä tehdä, mutta ehkä ne ei kuulu urakkaan. Ainakaan näin maallikosta tuo toimitussisältö ei ole tältä osin ihan yksiselitteinen. Lisäksi ainakin yksi lauta on halki. Kaikki tavara näyttäisi kyllä tulleen ja vastaavan mukaan seinät ovat suorassa ja teknisesti rakennus on ok.