Keskuspölynimuri

Teri-Talon talopakettitoimitukseen kuuluu myös keskuspölynimuri Beam Serenity 3.0. Otimme lisäksi kaksi roskaluukkua, jotka olisi tarkoitus laittaa keittiöön ja eteiseen. Niihin on sitten kätevää pikaisesti lakaista roskia ilman että tarvitsee kaivaa imuletkua esiin.

Imuletkusta puheenollen, sen sijoituspaikka mietityttää. Putki lienee 10-15 metriä pitkä, joten sen sullominen kaappiin ei välttämättä ole kivaa. Olen kuullut että joskus lattian alle eristekerrokseen on asennettu sopivan mittainen ja kokoinen putki, jonka toinen pää on tuotu esim. siivouskomeroon. Imuletkun voi sitten työntää tähän putkeen säilöön. Tuo voisi olla aika näppärää. Onko kellään kokemuksia?

6 vastausta artikkeliin ”Keskuspölynimuri

 1. Meillä taitaa olla vain 8-9m letku ja pari pistoketta. Jotenkin Miellän 8m letkun helpommaksi käsitellä (vaikka joudun ehkä vaihtamaan pistoketta imruroinnin välissä) kuin 15m letkun kanssa puuhailun. Etenkin jos letku olisi kokonaisuudessaan siivouskomerossa ja hallittava imuroidessa. Mutta nämä varmaan tottumis/mieltymys asioita. Mutta ehkä teilleki yksi vaihtoehto olisi laittaa kaksi pistoketta?

 2. Meillä kaikkein paras tapa säilöä imurinletku näyttää olevan sen syrttäys siivouskomeroon mitenkuten, kunhan oven saa pysymään kiinni… ;)
  En millään jaksais ujuttaa letkua joka imuroinnin jälkeen putkeen.
  Nyt on tarkoitus laittaa alakerran letkulle iso (korkea) lankakori siivouskaapin pohjalle ja yläkerran letkua kai vain tungetaan perinteisesti komeroon, sinne kun ei koria saa. Ehkä joku iso naulakkokoukku seinälle toimisi, jos jaksais kiepille laittaa sen letkun käytön jälkeen.
  Minäkin ottaisin ennemmin lyhyemmän letkun ja kaksi pistoketta.

 3. Itsellä ei tuota putkea lattiaan tullut laitettua. Itsekin sitä funtsittiin, mutta tuttavat joilla on kommentoivat että ei ole kovin kätevä sulloa sitä imuria sinne putkeen. Kaikista kätevintä tuntuu olevan semmoinen rautalankavirityskoukku komerossa johon letkun saa rullalle. Ja kandee kyllä miettiä toista pistoketta ja lyhempää letkua…

 4. No juu, kyllähän se tosiaan näyttääkin olevan niin että kaksi pistoketta ja 8 metrin letku tuohon toimitukseen kuuluu.

 5. Meillä on ratkaistu keskuspölynimurin letkun sijoittaminen siten, että varsinainen siivouskomero on kaksiosainen; alalaidassa on 80cm leveä laatikko ja sen päällä kaappi. Tuohon laatikkoon mahtuu mainiosti letku ja kaikki suuttimet eikä mene hermot. Toimii todella hyvin. Suosittelen. Kaappiin sit saa hyvin kaiken muun siivouskaman järjestykseen, eikä letku ole tiellä.

 6. Meillä taas on rakenteilla olevassa talossa juurikin tuollainen putki laitettu lattiaan ja putken pää siivouskomeroon johon sitten imurin letkun saa laitettua. Samanlainen rakennelma on myös kahdella tutulla jotka ovat molemmat todenneet ratkaisun ihan onnistuneeksi vaikkakin letkun pujottaminen on oma hommansa mutta samalla vaivalla se sinne putkeen menee kuin sitä kierittäisi muihin telineisiin ja näin letku on myös pois tieltä kun siivouskomerosta koittaa muita tavaroita ottaa.

Kommentointi on suljettu.