Pari vinkkiä

Tuli mieleen kertoa pari juttua ihan vinkkinä. Te kaikki varmaan tiedätte nämä, mutta ei se mitään. Kerron silti.

Maalämmön porakaivosta voi olla mahdollista ottaa kasteluvettä puutarhaan ja pihalle. Kysyimme tästä maalämpökilpailutuksen aikana St1-Energiamarketin myyjältä. Hän kertoi että mahdollisuus ottaa kasteluvettä porakaivosta riippuu veden tuotosta ja siitä kuinka ylös se nousee. Jos vettä tulee riittävästi, tuo on kuulemma jopa suositeltavaa. Tuleva vesi kun tuo myös lämpöä tullessaan kaivoon. Jos vettä ei tule tai se jää kovin syvälle, on tietysti paha kastellakkaan.

Joka tapauksessa, porareikään ei saa asentaa pumppua, se kuulemma voi käydessään rikkoa lämmönkeräyspiirin. Pelkän imuputken saa laittaa. En sitten tiedä miten muut toimittajat tuohon suhtautuvat, mutta tuo oli Energiamarketin kanta. Kannattanee joka tapauksessa kysyä ja hyödyntää tuo, jos mahdollista.

Pyysimme takasta tarjousta Nunnauunin myymälässä. Ystävällinen myyjä vinkkasi että kannattaa kysyä vasta asuntomessujen aikaan (alkavat 16.7.2010), silloin heillä on tarjouksia kuten kuulemma kaikilla muillakin. Ja tuo taitaa pitää paikkansa muidenkin kuin takkojen kanssa. Voi siis kannattaa venyttää hankintoja tuonne asti, jos aikataulut antaa myöden.

6 vastausta artikkeliin ”Pari vinkkiä

  1. Joo, eikä välttämättä tarvitse edes mennä messuille asti, ainakin Nunnauunilla samat messutarjoukset saa paikallisestakin myymälästä.

  2. Kiitti, mä en ainakaan tiennyt tota vesijuttua, mutta me ollaankin teitä jäljessä. Harmi, etteivät asuntomessut ole tänä vuonna lähempänä (olis helpompi jättää lapset hoitoon), mutta pakkohan sinne on kuitenkin mennä kun nyt vihdoin oikeasti olemme rakentamassa.

  3. Me taas ajattelimme jättää messut tänä vuonna käymättä juurikin siksi kun vihdoin olemme oikeasti rakentamassa. Ettei tule mitään viime hetken päähänpistoja.;)

    Aiempina vuosina on tullut käytyä messuilla kohtuullisen ahkerasti. Ja muistan, miten messuilla lähes joka toinen lause alkoi: ”Sit jos me joskus rakennetaan…” Enää ei tarvitse jossitella – saa nähdä moniko asuntomessuilla lausutuista ”mielipiteistä” oikeasti toteutuu meidän projektissa.

  4. Tuo Nunnauuni -vinkki olikin osuva. Olemme heiltä tarjouksen saaneet ja siinä esiteltiin erikseen edullisempi ”Uunipäivätarjous”. Vaan kun ei noista uunipäivistä taas ota mitään selvää missä niitä on ja milloin. :/

Kommentointi on suljettu.