Koti Lahelaan TM Rakennusmaailmassa

Uusimmassa TM Rakennusmaailman numerossa (6/11) on Teija Aaltosen mainio juttu Rakentajan sosiaalisista medioista.

Koti Lahelaan -blogistamme on pieni pätkä jutun yhteydessä. Artikkelin tila oli rajallinen, joten kaikki toivomani asiat eivät mukaan mahtuneet. Mielelläni olisin maininnut muitakin mainioita blogeja kuin Landetalon, hienosti toimineita yhteistyökumppaneita (kts.yläosan Vinkkejä ja suosituksia -linkki) ja tuonut esiin esim. muiden bloggaajien, rakentajien ja lukijoiden kanssa muodostuneet verkostot ja heiltä saamamme tuen ja vinkit sekä ylijääneiden rakennustavaroiden yms. kaupan. Mutta kuten toimittaja haastattelun yhdeydessä minulle sanoi, aihe on niin laaja että siitä voisi kirjoittaa vaikka kirjan.

Onneksi toimittaja oli kaivanut artikkeliin osan suosikkiblogeistani mainiten mm. Valkoinen Harmaja, Projekteista Isoin, Villa Painajainen, Talo Lillstrang, ja Talo Värjölä -blogit. Kahdesta viimeksi mainitusta oli myös haastattelut. Monta kivaa blogia jäi silti vaille ansaitsemaansa huomiota. Uusille lukijoille tiedoksi että blogeja löytyy pitkälti yli kaksisataa tämän sivun oikean reunan linkkilistasta.

Siitä tulikin mieleeni: Tervetuloa uudet lukijat! Jos haluat aloittaa alusta, niin ensimmäinen kirjoitus löytyy täältä. Vasemmasta reunasta löytyy sisällysluettelo ja avainsanalista. Myös haku toimii. Ja käytänpä vielä tilaisuutta hyväkseni ja mainostan luotettavaa raksapakuamme joka on myynnissä. Tsekkaa tarkemmat tiedot tästä kirjoituksesta.

Jos et siis vielä ole juttua lukenut, käy kiskalla hakemassa uusin Raksamaailma!

9 vastausta artikkeliin ”Koti Lahelaan TM Rakennusmaailmassa

 1. On totta, että sosiaalinen media tuo täysin uuden ulottuvuuden raksaamiseen; konkreettista hyötyä on meillekin ollut jo Raksakimpan Markkinapaikasta sekä ihan tiedonhankintana kymmenistä eri blogeista joita seurataan tiiviisti.

  Hiukan hämmästyttää etteivät rakennusliikkeet ole vielä ymmärtäneet sosiaalisen median voimaa – tästähän Raksakimpassa esitettiin avoin kysymyskin muutama tunti sitten.

  Kiitos blogin päivittämisestä edelleen; mukava lukea miten elämä asettuu uomiinsa uusissa puitteissa.

 2. Pitääpäs heti hommata tuo lehti käsiini! Ja kiitokset blogini maininnasta! :)

  Sosiaalisen median näkyvyys ei ole vielä avautunut monellekaan yritykselle ja siihen suhtaudutaan hieman varauksella.

 3. Osa käyttämistämme yrityksistä on ollut hämmästyneitä kuinka paljon he ovat saaneet asiakkaita ja/tai kävijöitä omille sivuilleen tämän blogin kautta. Osaa taas ei voisi vähempää kiinnostaa. Ja sitten on nämä jotka eivät käytä edes sähköpostia. Toisaalta, jos töitä riittää niin miksi edes pitäisi?

  Unohtui tuossa kirjoituksessa kertoa että artikkeli oli mielestäni oikein onnistunut. Aihetta käsiteltiin tarpeeksi laajasti ja näkemyksiä oli eri osapuolilta kattavasti. Se antoi myös ajattelemisen aiheta itse kullekin.

  Osmankäämi: kyllä täällä kirjoitellaan vielä pitkään, niin paljon talo, autotalli ja piha on vielä kesken :-)

 4. No nyt on artikkeli luettu. Omaan korvaan vähän särähti tuo meidän blogin yhteydessä sanottu ”kuvat ovat stailattuja”. Stailaus-sanalla on minusta hiukan negatiivinen kaiku ja viestii lavastuksesta tai muulla tavoin epäaitoudesta. Kyseessä on kuitenkin meidän oma koti. Toki otan kuvat yleensä siivotusta huoneesta ja katson ettei kuvassa näy jotain lasten leluja tms. mutta ei niitä kyllä ole muuten stailattu. Olen esteetikko ja haluan julkaista blogissani kauniita kuvia, joten pyrin ottamaan kuvat kauniisti. Silloin kun siskoni oli juuri muuton jälkeen kylässä, hän auttoi minua järjestämään kirjahyllyn nätisti – silloin kirjoitin itsekin leikkimielisesti, että hän auttoi stailaamaan, mutta se on ainoa kerta.

  Ja se, että meillä oli raksavaiheessa suht. siistiä johtuu ihan vain tarkasta timpuritiimistä – he siivosivat aina sotkunsa hienosti ja tekivät työnsä hyvin. Ja voin kertoa, että kyllä sitä sotkuakin oli! ;) Ja on edelleen. :D

  Valkoinen Harmaja on muutenkin alusta asti kirjoitettu enemmän sisustuksen näkökulmasta, sillä se on harrastukseni. Jo ensimmäisessä blogissani kirjoitin paljon sisustuksesta ja minulle oli selvää, että tulen bloggaamaan valmiin talon sisustuksestakin talon valmistuttua. Eli nykyään blogi onkin enemmän sisustusblogi kuin raksablogi.

  Mutta kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen artikkeli.

 5. Kiitos maininnasta myös minun puolesta :)

  Harmi juttu, etten tajunut selata lehteä tarkemmin, kun näin en ystäväni mökin pöydällä…

  Samoin täältä komppaan, että sosiaalinen media on muodostunut yllättävänkin tärkeäksi foorumiksi rakennusurakkamme aikana. Olemme saaneet paljon käytännön vinkkejä ja suosituksia sekä tekijöiden että ratkaisujen osalta. Olen myös kokenut erittäin vankkaa taustatukea oman projektimme eri vaiheiden haasteisiin. Eli kiitos teille kaikille siitä!

 6. Suvi: Minulle jäi teidän osalta jutusta hieman erilainen kuva. Ymmärsin asian niin että blogisi ja hienot kuvat ovat verrattavissa tyylikkäisiin sisustuslehtiin. Ottaisin jutun kehuna ja kohteliaisuutena.

 7. Valkoinen Harmaja on oma suosikkini, erittäin laadukkaasti toteutetusta blogista. Itse kokisin, kuten Harrikin, että tuo ”stailaus” on nimenomaan kehu blogia sekä kuvia kohtaan. Eli ei ole kuten ”meidän rahvaiden” plogi jossa väsyneenä vain puretaan kameran kuvasaldo nettiin ja käydään nukkumaan :)

  Tsemppiä kaikille bloggaajille!

  T: Landetalo

Kommentointi on suljettu.