Keittiökilpailutusta, osa 1

Päätimme tehdä keittiön, khh:n ja eteisen, sekä ehkä vessojen ja puku- ja vaatehuoneenkin kiintokalustuksen kanssa sillä tavalla että suunnitellaan pelkkä keittiö ensin ja kilpailutetaan se. Sen jälkeen otetaan kaikki muutkin samasta paikasta. Tällä säästetään aikaa, sillä tuo suunnittelu keittiökauppiaan kanssa on melko aikaa vievää ja kun sitä tekee monen kanssa samaan aikaan kaikki kertautuu ja käy puuduttavaksi. Keittiö on kallein ja hankalin, joten siitä on luonteva aloittaa. Lisäksi jatkossa helpottaa rakentamista kun saadaan isompia kokonaisuuksia yhdestä paikasta ja yhdeltä myyjältä.

Emme usko talotehtaiden lyövän laudalta keittiökauppiaita jälkimmäisten omassa pelissä. Lisäksi monelta suunnalta on tullut sen suuntaista tietoa että talotehtaiden tarjoamissa keittiöissä ei välttämättä ole liikaa valinanvaraa. Emme etsineet halvinta mahdollista keittiötä, vaan selllaista joka on toimiva, käytännöllinen, kivan näköinen ja kohtuuhintainen. Lisäksi tarkoitus on että keittiöön ei sitten kosketa ainakaan seuraavien 15-20 vuoden kuluessa. Näistä syistä johtuen päätimme unohtaa talotehtaiden tarjoamat keittiöt, sekä Ikeat ja muut halpispaikat.

Päätimme pyytää tarjouksia neljästä paikasta ja valintamme olivat Keittiömaailma, Domus, Isku-keittiöt / Liedenpaikka sekä Puustelli, kaikki Vantaalta. Domus Tammistossa, muut Varistossa/Petikossa.

Hommahan toimii niin että ensiksi varataan keittiösuunnitttelijalta aika. Keittiömaailman kohdalla tuo kuuluisi voida hoitaa nettisivuilta. Sitä yritettiinkin, mutta varausviestiin ei tähän päivään mennessä ole tullut vastausta. Niinpä käppäilimme sisään joka myymälään vuorollaan.

Kaikissa paikoissa meidät huomioitiin heti ja palvelu oli hyvää. Kävimme suunnittelijoiden kanssa toiveitamme läpi, tutkailimme alustavasti materiaali- ja mallivaihtoehtoja, sekä varasimme suunnitteluajan. Siitä myöhemmin.

2 vastausta artikkeliin ”Keittiökilpailutusta, osa 1

  1. Ihan hyvä ajatus aloittaa keittiöstä ja tehdä muut tilat myöhemmin. Aika raskasta on tehdä kaikki samaan aikaan useamman myyjän kanssa. Nimim. kokemusta on :)

    Meille Keittiömaailma ei koskaan tehnyt tarjousta vaikka 2x2h istuimme myyjän kanssa tiloja viilaamassa. Kaksi kertaa jaksoin kysyä. Isku teki meille parhaan tarjouksen vaikka Puustellin myyjällä olikin kova yritys tinkiä viimeiseen asti :)

    Kannattaa muuten noista muistakin tiloista miettiä jos on jotain erikoisempaa, niin kysyä sitä heti myyjältä. Meillä esim. Puustellilta ei olisi löytynyt halvalla sellaista peiliovellista kaappia minkä eteiseen halusimme. Ja joku toinenkin juttu oli minkä kanssa Puustellin myyjä nikotteli, mutten enää muista mikä se oli…

  2. Minäkin olen kuullut huonosta palvelusta Keittiömaailmassa. Meillä tosin on ollut hyvä kaveri asioita hoitamassa, ja meille tulee sieltä Ala Carte -keittiö.

    Samalla tavalla mekin teimme, eli keittiöllä kilpailutimme, ja sitten sovimme muista. Keittiömaailman liukuovivalikoima ei ole paras mahdollinen, joten otimme vain sisukset heiltä ja ovet muualta.

Kommentointi on suljettu.