Pihahommia ja ojankaivuuta

Otetaas taas katsaus pariin viime viikkoon. Multa-alueita on tasattu ja meisemointikankaita levitetty päälle sen jälkeen. Muutama puu ja muu kasvikin on istutettu. Tallin ja talon väliin tuli omena- ja luumupuita:

Itäsivu peitetty maisemointikankaalla:

Kuorikatetta tilattiin 15 kuutiota Hornborgilta:

Vähän sitä on jo levitettykin, pohjoispäätyyn…

…ja länsisivulle pieni pätkä:

Alkavan syksyn sateet toivat lisähommia. Koska meillä ei vielä terassin katolla ole rännejä, eikä hieman meitä korkeammalla sijaitevalla naapurillakaan, länsirajan tuntumaan, nurmialueen reunaan valuu sateella todella paljon vettä. Tuosta reunasta tuli ihan velliä ja Kristiinan kosteikko muistutti enemmän uima-allasta. Niinpä tuohon reunaan kaivettiin salaoja, joka johtaa kosteikkoon. Vähän suodatinkangasta ja sepeliä pohjalle.

Salaojaputki päälle ja täyttö sepelillä. Tai luonnonkiveähän tuo on, on nätimmän näköistä.

Salaojalla saadaan vähän kuivattua tuota reunaa ennen kuin molempiin taloihin tulee rännit. Koska kosteikko oli jo muutenkin tulvan vallassa, pitää sieltäkin johtaa ainakin osa vedestä pois. Sitä varten kaivettiin sadevesiputki ajotien poikki pihakaivoon. Harvinaisen inhottavaa muuten kaivaa tuollainen tiivistetty, nyrkinkokoisiakin kiviä sisältävä sora..

Mutta siinä se nyt on:

Ja liitetty kaivoon. Kaivanto on toki jo täytettykin, muuten ei olisi päässyt aamulla lähtemään töihin.

Tuon puolesta asfalttimiehet saisivat siis jo tulla, mutta kiveystä pitäisi ehtiä vielä asentamaan ennen sitä. Ainakin niihin reunoihin, jotka tulevat asfalttia vasten. Siten saadaan asfaltin reuna paremmin oikeaan korkoon sekä päätettyä siistimmin ja helpommin kiveystä vasten.

Kivet tilattiin Rudukselta ja ovat mustaa Kartanokiveä.