Sekalaisia hommia

Smyygejä ja muuta laitettiin viime viikolla vielä lisää. Nyt sisäänkäynti alkaa näyttää paremmalta. Kynnyspellitkin on paikoillaan.

Autotalliinkin tuli tuollainen somistesoiro. Nimaco laittoi myös pitkille sivuille räystään alle puuttuvat laudat. Jos he saavat puuttuvat tippalistat, niin tulevat tällä viikolla asentamaa loputkin somistevaneri.

Lahelanpellolla on sen verran tuulista että välillä ulko-ovet tahtoo karata käsistä, eikä ovia ole voinut jättää yhtään auki ettei tuuli paiskaa niitä sijoiltaan. Niinpä ruuvattiin pääoveen ja KHH:n oveen tuollaiset hidastimet. Aika käteviä. Täytyy hakea vielä pari lisää teknisen tilan ja varaston ovia varten.

IV-koneen ohjeessa sanotaan että pussisuodattimet pitää vaihtaa 6 kk välein. Muutosta (ja IV-koneen käynnistämisestä) ei ihan vielä ole puolta vuotta, mutta suodattimien vaihto on ollut mielessä kun rakennusaikaista pölyä ja roskaa ajattelin siellä kuitenkin olevan. Pandionin suodattimia ei löytynyt K-Raudasta eikä Bauhausista, mutta Enerventillä onkin maino nettikauppa. Siellä sai tehtyä suodattimista kestotilauksen ja nyt saamme uudet suodattimet automaattisesti puolen vuoden välein. Ei tuota muistaisi kuitenkaan itse. Vaihto olikin enemmän kuin ajankohtainen; suodattimet oli aika karmean näköisiä. Olisi varmaan pitänyt vaihtaa ne jo aiemmin.

IV-koneesta puheenollen, nimimerkki Pingviini pohti edellisen tekstin kommenteissa IV-koneen säätöä ja esitti mielenkiintoisia huomioita ja kysymyksiä. Käykääpä lukaisemassa ja kertomassa oma näkemyksenne.

13 vastausta artikkeliin ”Sekalaisia hommia

 1. Ainakin ILTO:n koneeseen tarvikesuodattimet maksavat puolet valmistajan omista. Valmistaja tietysti ohjekirjoissaan kieltää käyttämästä niitä, mutta 52e + postikulut / 6kk on minusta aika kohtuuton hinta.

  Tarvikesuodattimia saa esimerkiksi Tokmannista tai netistä tilaamalla. En jaksa uskoa, että niissä on käytännössä mitään eroa. Ainakin fyysisesti niiden rakenne on aivan samanlainen. Pitäisi varmaan vertailla mikroskoopin kanssa.

 2. Suodatinsetissä tulee kuitukankaiden lisäksi koteloitu hienosuodatin, joka on varmaan se kallein suodatin. Kuitupalat ovat todennäköisesti vain pieni osa hinnasta ja kun hienosuodatinta ei tietääkseni voi ostaa erikseen, niin metritavaraa ei oikein voi käyttää karkeasuodattimiin.

 3. Pandionin pussisuodatin näkyy kuvissa. Tukeva metallinen kehys, johon kahdeksaksi pussiksi muodostettu suodatinkangas kiinnittyy. Tuota ei oikein metritavarasta askarrella. Noita on koneessa kaksi ja ne ovat samanlaisia.

  Setti maksaa tosiaan viitisenkymppiä. Ohjekirjassa käsketään vaihtamaan puolen vuoden välein tai imuroimaan, jolloin vaihtoaikaa voi pidentää. Täytyy nyt katsoa mihin tahtiin nuo likaantuu jatkossa. Voisihan sitä tehdä vaikka niin että puolen vuoden välein vaihtaa puhtaammalle puolelle uuden, imuroi sen vanhan suodattimen ja vaihtaa sen likaisemmalle puolelle.

 4. Eiköhän se suodattimen hinta ole nyt ihan se ja sama, kun on ensiksi pistänyt menemään puolimiljoonaa euroa uuden talon rakentamiseen.
  Tuntuu toisilla olla ajatusmaailma rahan käytö hiukan epäsuhteessa muiden asioiden kanssa.

 5. En nyt ymmärrä logiikkaasi. Jos ostaa jotain kallista, niin sen jälkeenkö on aivan sama mitä maksaa kaikesta tuota halvemmasta? Eli kun kerran taloon meni 500te, niin on aivan sama meneekö esim. autoon 20te vai 100te, niinkö?

  Se, että olen ottanut talooni lainaa, ei tarkoita että kk-palkkani olisi rajaton tai, että haluan loppuelämäni nostaa lisää lainaa, koska peli on kuitenkin jo menetetty.

  Talossa raha on sijoitettu, suodattimissa tai vaikka ylihintaisissa vakuutuksissa ei. Siinä on sinulle rahankäytön abc.

 6. Jos ostat esim 50t auton niin roikutko netissä katsomassa saako jostain tarvike öljynsuodattimen vitosella vai laitanko alkuperäisen kolmellakymillä??? Tässä järjenkäyttön ABC.

 7. Kyllä minä voisin halvempaa suodatinta etsiä netistä 50ke autoon. Minulla rahan säästön logiikka ei ole mitenkään sidottu hankintojen arvoon. Sitäpaitsi auto ei edes ole sijoitus, joten ostan sieltä mistä halvimmalla saa haluamillani spekseillä. Näin tein myös talon tapauksessa. Miksin tekisi suodattimienkin?

  Ja sille yhdelle Google-haulle tai muissa merkeissä Tokmannilla käynnille tulee vuosien saatossa aika hyvä tuntihinta.

 8. No niin.. blogin pitäjän ominaisuudessa toivoisin että tämä keskustelu päättyy tähän, ennen kuin mennään enempää henkilökohtaisuuksiin. Molempien kannassa on nähdäkseni pointtinsa ja riippuu sitten itse kustakin miten toimii. Ja onneksi kukin saa tehdä niinkuin tykkää.

  Itse ostan toistaiseksi noita alkuperäisiä suodattimia, kun en muitakaan ole löytänyt. Ainakin takuuaikana lienee myös ihan perusteltua käyttää alkuperäisiä suodattimia.

  Jos kuitenkin joku löytää Pandioniin halvempia tarvikesuodattimia, niin saa kertoa.

 9. Meillä sama iv-kone, enkä ole löytänyt halvemmalla suodattimia muualta. Saati suodattimia ylipäätään muualta kuin Enerventiltä…

Kommentointi on suljettu.