Äidin vapaailta raksalla

Sujuu se vapaailta näinkin, raksalla siivoillen ja ihmetellen. Samalla tuli otettua muutamia kuvia, sillä olihan Harri kotona odottamassa tarkkaa selontekoa talomme sisätöiden edistymisestä ja kuva kertoo enemmän kuin sanat konsanaan – ainakin jos sanaista arkkua availee rakentamisen ummikko. 

Ja sitten tilannekatsaus kuvien kera:

Alapohjan styrokseja on jo kiitettävä määrä paikoillaan ja putkimies on käynyt asentamassa vesiputket. Jätesäkeistä pilkistikin melkoinen määrä sellaisia pitkiä, makkaran näköisiä styroksin pätkiä, joita putkimiehemme oli kaivertanut pois vesijohtojen tieltä. Putkien päälle tulee vielä kerros tai kaksi styroksia.

Pikkuvessan kohdalle oli ilmaantunut tällainen putkihässäkkä. Hauska ja värikäs kokonaisuus, joka oletettavasti katoaa jonnekin seinän sisään tai kalusteiden taakse.

Kaikkea muuta älysin kyllä kuvata, mutta tänään asennettu vesimittari unohtui. Se oli kyllä paikallaan teknisessä tilassa eli ”näkyy” kuvassa vasemmalla. Kuvista voi myös havaita, että rakenteen jäykistäjinä toimivat vanerilevyt on nyt asennettu molempiin päätyseiniin. Vaneria tulee päätyjen lisäksi myös osaan väliseinistä.

Sisällä talossa oli mukavan lämmintä. Jos pikkuraksaajalla olisi vähän enemmän ikää (ja raksalla vessa), voisi pakata eväät ja makuupussit autoon ja hurauttaa joku ilta raksalle yöksi. Tuollainen styroks-patja tuntui jalan alla jopa pehmoiselta.