Synttärit!

Tai ehkei nyt ihan synttärit, mutta vuosipäivä kuitenkin. Aloitin Koti Lahelaan -blogin kirjoittamisen tasan vuosi sitten. Siinä vaiheessa vanha talo oli jo myyty, tonttikaupat oli tehty ja olimme muuttaneet vuokralle motivaatiokämppään. Suunnittelu oli käynnistymässä, mutta juuri muuta tietoa talosta ei vielä ollut. Talon suhteen paljon on vuodessa saatu tehtyä; suunnittelu, perustukset, talopakettikaupat, pystytys ja sisätöiden aloitus. Vaan paljon on vielä tekemättäkin.

Ja onhan tässä matkan varrella tapahtunut muutakin; surullisina jouduimme luopumaan Virallisesta Rakennnusnukkujastamme, toisaalta olemme iloksemme saaneet perheeseen ihan kokonaan uuden jäsenenkin. Hän tosin asettaa omat haasteensa raksaajien ajankäyttöön…

Kuka muistaa tämän ulkoasun?

Blogikin on kehittynyt hieman. Ulkoasu on uudistunut kokonaan kerran ja muita pienempiä muutoksia on tullut vähän väliä. Alasivuja rakentelin myös ja tuo vinkkilista on saanut kiitosta jopa alan ammattilaisilta. Mainoksetkin löysivät tiensä tänne, ihan puhtaasti mielenkiinnosta. Tällä hetkellä Googlen mainoksista on kertynyt tienestiä reilu kolmekymppiä ja TradeTrackerin mainoksista kympin verran, joten ei niillä rikastumaan pääse. Muutama RSS-uutissyöte on myös tullut kuvaan mukaan. Suosittu linkkilista muihin raksablogeihin kasvaa koko ajan, tällä hetkellä linkkejä on 142. Sivulatausmäärät ovat nouseet tasaisesti, tänään taitaa mennä 70000 rikki. Viimeisen kuukauden keskiarvo on noin 450 latausta päivässä. Suurin yksittäinen sivulatausmäärä päivässä, 1007 kpl, oli 3.11.2010, kun Landetalon kirjoittaja oli lainannut yhtä kuvaani Pakkotoiston rakentamisaiheisessa keskustelussa. Blogikirjoituksia on reilu puolitoista sataa. Ikävä kyllä, vain muutama niistä on paremman puoliskon kirjoittamia. Kommentteja teksteihin on yli 350 (tosin niistä iso osa on omia). Suosituin yksittäinen kirjoitus on tuo Suunnitelmat-sivu. Muiden kuin toisten bloggaajien yhteydenottoja sähköpostilla on tullut kymmenkunta ja lisääkin saa lähettää. Kysymykset ovat vaihdelleet laidasta laitaan, mutta mielenkiintoisia projekteja on ollut kaikilla. Rohkeasti vaan blogeja pystyyn muutkin!

Kaiken kaikkiaan bloggaaminen on ollut kivaa, antoisaa ja hyödyllistäkin. Kiitokset siitä menee lukijoille,  kommentoijille ja erityisesti muille bloggaajille. Tavallaan tässä on muodostunut oma yhteisönsä muiden bloggaajien kanssa ja aktiivisimmat tuntuvat jo lähes vanhoilta kavereilta. Innostuisivatkohan muut vaikka raksabloggaajien yhteisestä tapaamisesta jonkun raksalla…?

Kysytäänpä nyt vielä synttärin kunniaksi teiltä arvon lukijat, mistä aiheesta haluaisitte kuulla lisää?

6 vastausta artikkeliin ”Synttärit!

 1. Onnea teille! :)

  Totta on, että joistain blogeista on todella tullut ”tuttuja” ja innolla aina menee lukemaan uusimmat kuulumiset. Te olette ainakin minulle yksi ”tutuimmista” blogeista – taisitte olla ensimmäinen rakennusblogi, jonka löysin (ainakin sellainen blogi, joka vasta oli aloittamassa rakentamista). Kaikkea hyvää teille ja kovasti tsemppiä loppuoperaatiolle! :)

  P.S. Meille voi tulla ihmiset villottamaan, jos miitinkiä kehitellään… ;) Olisi kyllä hauska nähdä ihan livenä kaikkien talot!

 2. Hyvää synttäriä blogille ja totta kai itse aiheelle eli raksaprojektille!

  Tosi kivahan näitä postauksia on käydä lukemassa, ja vinkkejäkin hakemassa. Huomaan vaan, että omalla kohdalla taitaa tuo suunnitteluvaihe jäädä vähemmälle… saas nähdä kuinka pitkälle hätähousu -tekniikalla pääsee.

 3. Onnittelut blogille! :D

  Ihan mukava blogikommuunihan tässä on. Hauskaa seurata muiden hommien etenemistä, ja mukaavaa homma se kirjoittaminenkin on. Jää hyvä päiväkirja sitten koko projektista. Niin paljon tuossa talonrakentamisen aikana kuitenkin tapahtuu, että varmaan moni asia jäisi unholaan jos ei olisi niitä blogiin kirjannut :)

 4. Onnittelut minultakin!

  Minullekin oma blogi on myös päiväkirja, kuten Tapani kirjoitti. Koska olemme saaneet muiden blogeista paljon hyviä ajatuksia, kirjoitan omaa blogiani myös ”antaa hyvän kiertää” -ajatuksella.

Kommentointi on suljettu.