Talvi tuli Lahelaankin

Lunta on tosiaan tullut, mutta se ei onneksi ole haitannut töitä. Kyllä, näet oikein, villaa on tullut lisää! Ja styroksia myös. Ne ovat osa Teri-Talojen korvausta talopaketin myöhästymisestä ja villat on tarkoitettu autotallin seiniin, styroksit talon lattiaan. Onneksi villat olivat kuormalavalla ja suojattu muoveilla hyvin, niin ei tarvinnut siirrellä niitä mihinkään. Styrokseillahan ei ole niin väliä.

Yläpohjan villoitusurakka etenee, tuulensuojalevyt ovat jo paikallaan koko katon alalla ja villojakin on lisää. Myös koolausta on ilmestynyt kattoon. Huomaa myös höyrynsulkumuovin teipatut saumat.

Raksaovi on myös saatu paikoilleen. Terassin liukuovi-ikkuna hässäkän paikalle on laitettu vaneri, joten enää ei tuule sisään. Lisäksi pystytystukia on käännetty toisin päin. Pystytysvaiheessahan seinä tuettiin lankuilla lattiaan, mutta siten niitä ei voi jättää tulevan lattiavalun takia. Toisaalta niitä ei saa poistaakaan ennenkuin jäykistävät väliseinät yms. ovat paikoillaan. Nyt tuet on sitten käännetty toisin päin, seinästä kattoon ja välipohjaan, joten talon pitäsi pysyä pystyssä.

Putkimies joka on siis myös ilmastointimies sai pohjaviemärit valmiiksi viikolla ja jatkaa sitten ensi viikolla ilmanvaihtohommilla. Lattialämmityksen asennus on sovittu Tom Allenin kanssa viikolle 50, joten sitä ennen pitää saada eristeet paikoilleen ja Terawatin sähkäriäkin varmaan tarvitaan.

Puustellin myyjä kävi pyynnöstä aamusella paikan päällä pähkäilemässä kanssani liesituulettimen hormin paikkaa ja asennusta. Siinä on pari mutkaa matkassa; kantava palkki kulkee juuri hormin kohdalla ja katto on sen verran korkealla että hormista tulee aika pitkä ja liesituulettimen kiinnityksen tukevuus mietityttää. Tulimme siihen tulokseen että molemmat asiat ovat ratkaistavissa, joten ei huolta. Tutkailimme myös keittiön välitilan ikkunoiden korkoa suhteessa lattian korkoon. Sekin todettiin hyväksi ja pelivaraa on senttikaupalla, joten ei ongelmaa tässäkään. Suuri kiitos taas Janille!

Kävimme myös Tuusulan Lukko Oy:ssä pyytämässä tarjouksen lukoista ja kahvoista. Se tullee lähipäivinä. Avaimiksi on tulossa Abloy Sento ja ulko-ovien kahvoiksi Abloy Domus 12 kromattuna. Ostimme samalla numeroyhdistelmäriippulukon raksaoveen. Se on kätevä; ei tarvitse jaella avaimia kenellekään ja numeroyhdistelmän voi ilmoittaa puhelimessakin.

5 vastausta artikkeliin ”Talvi tuli Lahelaankin

  1. Kyselitkö lukkotarjouksia myös muualta. Itse kun juuri olen tehnyt samaa, niin huomasin aikamoisia hintaeroja tarjousten välillä. Jopa useita satoja euroja.

  2. Styroxit passaa olla pihamaallakin, mutta ovat lentokykyisiä kovalla tuulella, ainakin jos myrsky pääsee oikein ottamaan vauhtia.

  3. Jos ei välttämättä halua Abloyn vetimiä, niin esim. rautakaupoista voi kaupan omasta mallistosta löytää todella edullisesti kahvat. Meilläkin on samanoloiset vetimet kuin teille on tulossa, mutta K-raudan valikoimista 12 euroa kappale.

  4. Kiitos onnitteluista, joskin meidän uusi perheen jäsen haetaan vähän lähempää kuin teidän ja meidän uudella perheen jäsenellä on neljä jalkaa :D

Kommentointi on suljettu.