Ensimmäinen pystytyspäivä

Tuossa aiemmin julkaisin jo muutaman kuvan paikan päältä, mutta tässä vähän lisää ja kertaus päivästä.

Tontille ajellessani vähän sataa tihutti ja kirosin jo mielessäni. Paikan päällä oli kuitenkin kuivaa, eikä Forecan tutkakaan lupaillut pahempia sateita:

Myös tuuli loisti poissaolollaan, joten säiden haltija oli onneksi pystytykselle suosiollinen. Tullessani paikalle seitsemän aikaan paikalla oli jo nosturi, talotehtaan rekka ja pystytysryhmä. Sekä kuutamo.

Vähän ennen puoli kahdeksaa asennettiin palapelin ensimmäinen osa. Ja siitä se sitten lähti:

Ulkoseinäelementtejä oli kaiken kaikkiaan 14 kpl. Lisäksi sisälle tuli kantavaa seinää jokunen palanen. Plus räystäitä, kattokannattimia yms. Tässä vähän seinän ja nurkkaliitoksen rakennetta:

Vastaava työnjohtajamme kävi pyörähtämässä paikan päällä ja kehui elementtien suojausta. Niissä oli muovit sisäpuolella ja päällä suojaamassa kipsilevyjä mahdolliselta kastumiselta.

Tässä paikoilleen putoaa toiseksi viimeinen ulkoseinäelementti:

Pystytysryhmä ei ollut sama kuin tallin pystytyksessä, mutta Teri-Talojen omia miehiä kuitenkin. Ja jos mahdollista, vieläkin asiallisempaa porukkaa kuin aikaisemmat. Pystytys sujui reilun 20 vuoden ja yli 800 (!!) talon kokemuksella lähes leikiten. Joo, pohjalaisia nämäkin tietysti olivat. Sieltä Teerijärven kylästä, talotehtaan naapurista.

Kuuden aikaan kaverit lähtivät huilimaan. Kaikki ulkoseinäelementit ovat paikoillaan, suurin osa kattokannattimista myös.

Huomenna työt jatkuvat. Silta ja Teline tulee aamusta pystyttämään telineet. Terin miehet yrittävät saada aluskatteen päälle ennen viikonloppua. Perjantai on vapaapäivä ja pystytyksen osalta valmista pitäisi olla ensi viikon puolessa välissä.