Tähän mennessä

Tähän mennessä tontille on kipattu vähän reilut 631 tonnia soraa, sepeliä ja mursketta. Voisi kuvitella että tuosta määrästä saisi talvella laskettelurinteen. Vaan eipä saa. 633 kuutiota jätemaata on sen sijaan ajettu tontilta pois.

Rahaakin on mennyt. Ilman tonttia lähes 100 000 €, eikä ensimmäistäkään seinää ole vielä pystyssä. Tuosta suunnittelua, valvontaa, lupia ja liittymisiä yms. noin 15 000 €. Pohjatutkimus, paalutus, maanrakennus ja perustukset vajaa 80 000 €. Loput ennakkoja talotehtaalle. Vähän hirvittää. Taitaa olla parempi mennä nukkumaan.

4 vastausta artikkeliin ”Tähän mennessä

  1. Paljonko teillä meni maanrakennukseen eli varsinaisiin maatöihin ml. Salaojakaivojen teko jos se kuului urakkaan. Meillä suunnilleen samankokoiseen ja -malliseen taloon Espoossa meni maanrakennukseen ml. Louhinta 47000 eur. Nyt harkkotalossa on melkein seinät pystyssä ja rahaa on mennyt aika tasan 200t. Siihen sisältyy liittymät sekä suunnittelu ja osa sähkö ja LVI töistä. Itse pidin kalliina tuota meillä mennyttä 47t louhintaan ja muuhun maanrakennukseen. Ilmeisesti teidän hinnassa on anturat ja ontelolaatat mukana?

  2. Auts. Meillä meni 25 000€ pohjiin ja salaojiin. Perustukset kuuluivat talopakettiin. Olosuhteet olivat meillä hyvät, ei tarvinnut kun kaivaa pari metriä maata pois ja sepeliä pintaan.

    Kuulin tuossa rakentamisen aikana vastaavalta mestariltamme vähän matkan päässä olevasta tontista jolla piti louhia JA paaluttaa. Oli kuulemma aika jyrkkä kallion reuna siinä talonpohjan alla…

  3. Talo Täplän maanrakennus maksoi aika tarkkaan 38 tuhatta sisältäen (tontin ja yhdystien): kaivamiset, täytöt, ”silottelut”, poistuneen maa-aineksen kuskaamisen kaatikselle sekä mm. myös salaoja- ja sadevesiputket ja niiden kaivot, sekä jätevesiputkien asennuksen (ilman liitäntää), terassin pohjat (routasuojat ja sorat ym.), patolevyt… siis aika paljon kaikenlaista. Perustukseen (talo ja talli) meni 31 tuhatta ja paalutus oli rapiat 8 tuhatta. Tonttimme on siis savista peltoa ja paalutussyvyydet 7-8 metriä. Kallista on kyllä, mutta toisaalta, jos noissa säästää voi edessä olla paitsi suuria murheita myös vieläkin suurempia kustannuksia. Tontillemme ei oikeastaan jäänyt ollenkaan koskematonta alaa, mikä kyllä helpottaa puutarharakentamista sitten joskus…

  4. Heips!

    Meillä on budjetoitu 40 000 euroa maaurakkaan (sis. kaivot ja salaojat, sähkö ja viemärikaivuut, paalutuksen ja ajoliuskan tekeminen tielle). Nyt tuntuu pahasti siltä, että tämä budjetti ylittyy. Tontimmehan on aika pieni alle 700 m2 ja talon pinta-alakin vain noin 100 m2. Ajoliuskan pituus n. 20 m. Meilläkin kuuluu anturat talopakettiin.

Kommentointi on suljettu.