Taas vähän eteenpäin

Saimme muutaman tarjouksen sähköurakoinnista. Alle 20 000 €:n se jää valaisimineen, sisältäen suunnnittelun. Kävin tapaamassa Terawatin edustajaa ja päätimme ottaa sähköurakan heiltä. Yhteistyö sähkösuunnittelussa sujui mutkattomasti ja kun hintakin oli linjassa, päätös oli lopulta helppo. Vielä kun joku osaisi tehdä päätöksiä valaisimien suhteen, tarjontaa nimittäin riittää.

Terawatt pyysi tutkimaan riittääkö tontin rajalle tuotu sähkökaapeli tonttikeskuksen ajateltuun sijaintipaikkaan autokatokseen. Ei riitä, kun se nousee maasta suoraan tuohon telineeseen. Eli jatkos tarvitaan ja sekin maksaa jotain. Vielä kun tietäisi mitä nuo kaksi muuta kaapelia ovat? Alueelle on rakennettu Elisan kaapeli-tv, joten toinen on varmaan se. Olisiko kolmas sitten normaali teleliikenne-kaapeli?

Kaapelit tontin rajalla

Perustusurakka jatkuu. Muotteja on purettu lisää ja uusia tehty, nyt vuorossa sisääntulokuisti.

Perustusurakka jatkuu

Muuten on tapahtunut seuraavaa: olin yhteydessä Teri-Taloihin ja sieltä vakuuteltiin kaiken olevan aikataulussa. Vesi- ja viemärisuunnitelma on saatu. Pitää vielä tavata LVI-suunnittelija sen merkeissä, pientä säätöä kaivataan, ja neuvoja. Ilmanvaihtosuunnitelmakin puuttuu vielä. Raksa-biili toimitettiin tänään tutulle pariin pikkukorjaukseen ja huoltoon, niin kestää sitten talven koitokset. Toivottavasti.

Projekti etenee.

6 vastausta artikkeliin ”Taas vähän eteenpäin

 1. Ihan oikein kaapelit tunnistit. Elisa vetää nuo kaapelit valmiiksi tontin rajalle kun uusia alueita tekevät. Ei sitten tarvitse joka talon kanssa erikseen lähteä maata kaivamaan. Samat johdot löytyivät meiltäkin.

  Valaisinten valinta ei ole tosiaan helppo homma. Me teimme lopulta niin, että menimme Vantaan Bauhausiin ja valitismme suurimman osan sieltä. Siellä kun tuntui olevan suurin valikoima. Osa valaisimista toki löytyi jo vanhasta kämpästä, ja osa hankittiin muualta kun sopiva valaisin sattui osumaan silmiin. Niin ja tietty nuo LEDit, spotit ja loisteputket tulivat muualta. Mutta joo, vaihtoehtoja riittää…

 2. Näinhän nuo kaapelit menevät eli tuo kolmas on nykynimeltään talokaapeli, ennen paremmin tunnettu nimellä tele- tai puhelinkaapeli.
  Jos muuten haluat netin adsl tekniikalla eli tuon talokaapelin kautta tai jopa lankapuhelimen, maksaa talokaapelin liittymismaksu 1834,92€. Hinta oli vielä 1,5 vuotta sitten n. 250€. Olisiko inflaatio nostanut hintaa ????
  Onneksi netin saa kaapelitv:n kauttakin. Siinä liittymismaksu on huomattavasti inhimillisempi 655,33€.

 3. Ei saanut ainakaan meillä Nurmijärvellä nettiä kaapelin kautta kun sitä tiedustelin. Kuulemma tarjolla vain tietyillä alueilla, eli veikkaisin alueita missä Elisalla ei ole monopolia ADSL-kaapeleissa… Suunnilleen samat oli nuo liittymähinnat, mutta kuten niin monessa muussakin, niin pakkohan nuokin oli maksaa…

 4. Näin varmaan on, että tuo ei ole mahdollista kaikkialla.
  Mutta täällä Lahelanpellolla onneksi on mihin tämäkin blogin projekti sijoittuu.
  Eli tuo n. 655€ on koko kaapelitvliittymän liittymismaksu. Nettimahdollisuus tulee vähän niin kuin kylkiäisenä.
  Käy vain Elisalta tilaamassa kaapelinettiliittymän ja jakopalikasta otetaan haara modeemille. Meillä kun Elisan mies kävi kytkemässä kaapelitv:n, teki hän samalla sopivan välipiuhan modeemille siinä samalla.
  Kuukausimaksu on suunnilleen samaa luokkaa täällä oli liittymä sitten adsl tai kaapelimodeemi.

 5. Kiitos taas kommentoijille! Asia selvisi. Taitaa jäädä talokaapeli kytkemättä, vaikka kai se kannattaa vetää taloon joka tapauksessa.

 6. Täällä kanssa tuskaillaan valaisin valintojen kanssa… tarjontaa on valtavasti… Ja sitten vielä tuo hintapolitiikka sekin kun on niin omista valinnoista kiinni. Ledit maksaa, mutta nyt sitä kai kannattaa satsata näihinkin, kun asennukset sun muut ovat vielä suht helppoa.

Kommentointi on suljettu.