Muita kiireitä

Saimme kauan odotetun ja vielä kauemmin toivotun uutisen maanantaina ennen juhannusta ja se pisti aikataulut vähän sekaisin, joten ei ole blogiakaan ehtinyt päivittää. Tosin eipä tässä ole ihmeempiä sillä saralla tapahtunutkaan.

Maanrakennus- ja perustusurakoista väännetään kättä edelleen ja tällä viikolla olisi pakko saada jotain varmaa aikaiseksi. Sisätöistäkin on otettu yhteyksiä ja yksi lupaava timpurikontakti tavataan ensi viikolla. Talotehtaan kuvia odotellaan kuumeisesti, jotta päästäisiin aloittamaan sähkö- ja LVI-suunnittelu ihan oikeasti. Ja saunaakin pitäisi vielä säätää edellisen kirjoituksen hyvien kommenttien perusteella.

Huomenna tavataan Tom Allenin edustaja tontilla ja mietitään maalämpöasioita, kuten porakaivon paikkaa.

Oma ajatuksemme olisi tuo kuvaan punaisella merkitty. Siitä olisi lyhyt matka tekniseen tilaan, joka on talon kulmassa tuossa kohtaa. Maalämpöputket voisi ehkä mennä samasta reiästä kuin muutkin. Paikka on neljän metrin ”ei saa rakentaa”-vyöhykkeellä, mutta kunnan valvoja antoi luvan sen tuohon tehdä. Tuolla puolella kun ei ole naapuriakaan, joka voisi maalämmön laittaa (kaivot eivät saa olla liian lähekkäin).

Maalämmön porakaivon paikka

Toivottavasti maalämpöedustaja on samaa mieltä, ja pystyy reiän tuohon tekemään.