Talopakettitarjouksia, III

Parhaimmat tai ainakin halvimmat tarjoukset tekivät Planiatalo ja Teri-Talot, muutaman tuhannen euron päässä toisistaan. Tarkkoja hintoja en tähän vielä laita kun neuvottelut ovat kesken, mutta molemmat olivat yli 20 000 € halvempia kuin seuraava. Toimitussisältö oli pääpiirteissään samankaltainen, jotain pieniä eroja tietysti on ja niidenkin osalta neuvottelut jatkuvat.

Joku voi kritisoida sitä että haemme halvinta, mutta se ei ole ihan koko totuus. Esim. lämmöneristävyysmääräykset ovat nykyään niin tiukkoja, että se taso riittää meille. Kaikki valmistajat joutuvat nuo täyttämään, joten siitä ei oikeastaan eroja tule. Joku valmistaja on tullut tunnetuksi ja arvostetuksi tyylillään tai arkkitehtuurillaan, mutta meidän talomme on arkkitehdin meille suunnittelema, eikä meidän kannata maksaa tyylimielikuvasta, jota meille ei tule.

Laatu yleensä ja luotettavuus ovat tietysti tärkeitä asioita, mutta miten niistä voi olla varma? Ainakin netistä löytyy jokaista valmistajaa haukkuvia kirjoituksia melkein niin paljon kuin jaksaa etsiä (ja kehuvia myös). Sitäpaitsi laatu tehtäneen enimmäkseen sitten työmaalla tekijöiden ja valvonnan toimesta. Lisäksi ostamme talotehtaalta lähinnä vain ulkoseinät ja katon, joten laatua voimme sitten ostaa erikseen sinne sisälle vaikkapa keittiön muodossa. Kärjistetysti voisi sanoa vaikka että samaa lautaa, höyrynsulkumuovia, tuulensuojalevyä, villaa ja gyprokkia ne kaikki ovat.

Nuo molemmat talotehtaat ovat toimineet alalla jo pitkään, joten on ne taloja ennenkin tehneet. Lisäksi mukavana yhteensattumana Planialta ja Teriltä olemme saaneet tähän mennessä parasta palvelua.

Ja kyllä se rahakin ratkaisee aika paljon, sitä kun ei kuitenkaan ylettömästi ole.

Yksi vastaus artikkeliin ”Talopakettitarjouksia, III

Kommentointi on suljettu.