Messujen satoa

Mekin kävimme OmaKoti messuilla. Olisi pitänyt varata enemmän aikaa, niin paljon kaikkea mielenkiintoista siellä oli. Muutama asia jäi päällimmäisenä mieleen: ilman lottovoittoa meille ei todellakaan tule ulkoporeallasta (13 000 €). Kylpytynnyri ehkä (2 500 €).

Schücon tuotteilla saisimme ehkä ratkaistua olohuoneen ja terassin välisen liukuoven. Ei tosin halvalla, mutta varmaan hyvin, sen verran vakuuttavilta ne näyttivät. Kivijärven kavereilta löytyi lasiliukuoviratkaisuja sisätiloihinkin.

Lämmitysjärjestelmäasia kääntyi päälaelleen niinkuin Projekteista isoin-blogin väelläkin, mutta just toisinpäin. Olimme itse kaavailleet poistoilmalämpäpumppua, mutta nyt taidammekin kallistua maalämmön suuntaan.

Messuilla juttelimme maalämpömyyjän kanssa ja näyttäisi siltä ettei maalämpö välttämättä olisikaan ihan niin kallis kuin olimme pelänneet, varsinkin jos porakaivon sijaan voisi toteuttaa vaakaputkistoon perustuvaan lämmönkeruupiirin. Suurempi juttu on kuitenkin se, että poistoilmalämpöpumppu ei taida yksin riittää. Törmäsin messuilla vanhaan tuttuuni, joka nykyään itse myy Nilanin poistoilmalämpöpumppuja. Hän sanoi suoraan että PILP tarvitsee rinnalleen huippuja tasaamaan toisenkin järjestelmän ja ehdotti sähköpattereita. Se ei käy, haluamme vesikiertoisen lattialämmityksen mm. juuri sen takia ettei tarvitse katsella rumia pattereita! Takka voisi riittää, jos on ahkera puulla lämmittäjä, mutta me emme ole. Tästä täytyy kyllä vielä keskustella LVI-suunnittelijan kanssa, kunhan sellaisen löydämme.

Koltsu, mistä hommasit sen maalämmön ja minkä merkinen se on? Oletko ollut tyytyväinen?

Yksi vastaus artikkeliin ”Messujen satoa

  1. Vaikka meillä on tavoitteena passiivitalo, niin totesin LVI suunnittelijan kanssa ettei PILP yksin riitä meillekään. Muuten ehkä, mutta jos on talvella vähänkin pidempään poissa niin ettei sisätila lämpene mistään siirrytään suoran sähköön. Lisäksi hyvät PILP:it maksavat saman verran kuin IVLP+kunnollinen IV-kone, eli mieluummin ottaa laitteen joka toimi varmemmin joka tilanteessa.

    Kannattaa vielä IVLP:tä tutkia ja kilpailuttaa. Laite on periaatteessa teknisesti sama kuin maalämpöpumppu, mutta ei vaan tarvitse keruupiiriä. Tosin IVLP:llä voi sitten olla haasteita toimia jos on yli 20 astetta pakkasta.

Kommentointi on suljettu.