Keittiökilpailutusta, osa 3

Kaikkiin tarjouksiin pyysimme valkoiset yläkaapit ja tummat alakaapit. Alakaappien kuosi vaihteli liikkeen valikoimien mukaan. Tasoksi kaikilta löytyi sama Tulikiven Marron Imperial. RST-tiskipöydän osalta valmistajia oli muutama. Hanan jätimme pääasiassa pois, samaten valot. Ne hankittaneen LVIS-urakoiden mukana. Myöskin kaappien välitilan ja lattian pintamateriaalit rajasimme pois.

Koneet olivat pääasiassa Siemensiä. Aikaisempien hyvien kokemuksien johdosta halusimme ehdottomasti astianpesukoneen, jossa on ylätaso ruokailuvälineitä varten, eikä sellaisia taida olla muilla kuin Siemensillä ja Mielellä. Myös AEG:tä muutamassa tarjouksessa oli jonkin verran; lähinnä uuni, mikro ja induktiotaso. Koneet pyydettiin RST-pintaisina, ja mikro ja uuni kalusteisiin upotettuina. Jääkaappi ja pakastin erilllisinä, täyskorkeina malleina. Muuten ihan tavallisia koneita, ei mitään ihme hienouksia. Joka tapauksessa koneetkin oli eri tarjouksissa saman tasoisia ja ihan samojakin malleja oli.

Pyysimme lisäksi keittiön asennettuna, jolloin mahdolliset reklamaatiokuviot lienee helpompi hoitaa ”yhden luukun” periaatteella.

Tarjoukset olivat hinnaltaan hyvin lähellä toisiaan, vain muutamien satasten erolla hieman alle 20 000 €. Keittiömme mallista ja omista toiveistamme johtuen kaikista suunnitelmista tuli väkisin muutenkin hyvin samankaltaisia, joten yksityiskohdat ratkaisivat. Niissä tulee esiin suunnittelijan ammattitaito ja luovuus. Myös palvelu oli ratkaisevaa, koska itse ei osaa aina kaikkia pikku juttuja kysyä, vaan suunnittelijan täytyy osata tarjota niitä. Koska hinnasta ei siis muodostunut ratkaisevaa tekijää, oli loppujen lopuksi melko helppo hyväksyä Puustellin tarjous.

Muutkin tapaamamme keittiösuunnittelijat olivat hyviä, mutta Vantaan Puustellin keittiösuunnittelija Jani Luukkosen asiaan paneutuminen teki meihin erityisen vaikutuksen. Hänen palveluhalukkuutensa ja ammattitaitonsa tuloksena syntyi mielestämme selvästi paras suunnitelma. Vantaan Puustellin valikoimista löytyi meille sopivat ratkaisut ja Puustellin kalusteiden laatu lienee yleisestikin tunnustettua. Kautta linjan erinomainen palvelu vaikutti myös siten. että teemme hänen kanssaan hyvin mielellämme kauppaa myös muista kalusteista jatkossa. Suosittelemme!

Esittelemme Janin suunnitelman kuvien kera myöhemmin. Ja ei, tämä ei ollut maksettu mainos, eikä meillä ole yhteyksiä Puustelliin.