Odottava tunnelma

Hiljaista on blogissa, vaikka viime viikko oli kiireinen. Tai ehkä juuri siksi. Neljänä iltana olimme keittiösuunnittelijoiden ja arkkitehdin juttusilla, ja viikonloppu meni muiden velvollisuuksien parissa.

Päätin laittaa tänne jatkossa Jonnan esimerkin rohkaisemana hintatietojakin ja keittiö ensimmäisenä:

Yksi tarjous keittiöstä on siis jo saatu, n. 20 000 € asennettuna; rosterikoneet ja -tiskipöytä sekä kivitasot. Tällä viikolla saanemme yhden tarjouksen lisää ja loput kaksi varmaan ensi viikolla. Toiveemme ja keittiön malli ovat sen verran rajoittavia, että tarjouksista tulee väistämättäkin sisällöltään hyvin samankaltaisia ja siten toivottavasti helppoja verrata toisiinsa. Kuvia tulee, kunhan joku suunnitelija suostuu niitä antamaan.

Viherhuoneen lasituksesta saimme kolme tarjousta, kaikki aika lähekkäin kolmen ja puolen tuhannen tuntumassa.

Yhtenä iltana viime viikolla tapasimme siis ”the arkkitehti” Tapanin ja kävimme läpi rakennuslupakuvat. Ne ja muut paperit ovat valmiina, mutta joudumme hieman odottamaan muita tahoja. Toiveena kuitenkin on että tällä viikolla pääsisimme jättämään rakennuslupahakemuksen kuntaan.

Lopulliset tilat muuten näyttävät tältä:

 Laajuuslaskelmat

Rakennuslupapiirustusten myötä ja ensimmäisen mallitarjouksen pohjalta saimme viime viikolla matkaan myös tarjouspyynnöt talotehtaille. Tuo mallitarjous on siis saatu jo aiemmin luonnoskuvien mukaan Herrala-taloilta. Hinta on 116 tuhatta ja risat, mutta ilman autotallia. Tuolla rahalla talo olisi ulkoa valmis ja katto päällä, kantavat väliseinät asennettuna ja muut väliseinät materiaaleina. Äkkiseltään se tuntui kalliilta, sillä esim. jotakuinkin tilojen puolesta vastaava Herralan talokirjan malli Taito on autotallin kanssa melkein 30 000 € halvempi. Kummallista.

Yritämme ainakin tässä vaiheessa saada suurelementtitoimituksen pystytettynä, joten Herralan lisäksi tarjouspyynnöt lähtivät seuraaville: Planiatalo, Teri-Talo, Puutalokymppi, Vaajatalot (taitaa olla Finndomo nykyään), Teema Talot, Kannustalo ja  Eridomic sekä (aiemmasta hölmöilystä huolimatta) Lappli-Talot.

Myös maarakennus- ja perustustöistä vastaava työnjohtaja pyysi jo ensimmäisen tarjouksen.

Joten nyt on vähän sellainen odottava tunnelma…

3 vastausta artikkeliin ”Odottava tunnelma

 1. Olisi ehdottomasti kannattanut laittaa suurelementti-toimituksesta tarjouspyyntö Jukkatalolle… se tehdas tekee laatua. Planiasta, Vieskasta ja Lapplista on tuttavien kautta huonoja kokemuksia. Mutta nämä ovat valitettavasti niitä juttuja, jotka valkenevat monille vasta sen jälkeen kun on taistellut sen torppansa valmiiksi.

 2. Eihän tuo varsinaisesti myöhäistä ole vieläkään. Mutta.. kysyimme jo aiemmin Jukka-myyjältä tekevätkö tarjousta / taloa omien suunnitelmien mukaan ja tuon myyjän vastaus oli aika yksiselitteinen: Ei tee.

  Mitä tulee kokemuksiin eri talotoimittajista, niin yhtään en ole vielä löytänyt josta jollakulla ei olisi jotain huomauttamista. Varmaan on myös totta että toisista on enemmän huonoja kokemuksia kuin toisista, joten siinä mielessä pidämme kyllä korvat ja silmät auki. Kuten varmaan huomasit, emme pyytäneet tarjousta Älvsbystä :-)

  Sinänsä meille on ihan sama onko talovalmistaja Pälkäneen Päre ja Perämoottori vai Jukka-talo, kunhan siitä vaan tulee hyvä.

  Mutta tästä viisastuneena taidanpa samantien laittaa tarjouspyynnön Jukka-taloillekin.

 3. Mukava kuitenkin, että jotkut tarjosivat. Minä kun menin kysymään kuvien perusteella taloa niin kukaan puutalotoimittaja ei suostunut tarjoamaan. Menee sitten kivitaloksi ja budjetti pomppasi taas ylöspäin

  -Sami
  brickwing.wordpress.com

Kommentointi on suljettu.