Lisää kolmedeetä

Leikin Plan3D:llä lisää. Pihaa on vähän mietitty, tässä yhden ajatuksen alkua. Tontin raja on aidan tai ruskean alueen reunan kohdalla, kumpi vaan on ulompana. Ruskeat alueet tulevat olemaan istutuksia, puita, pensaita ja kunttaa. Paikkoja mietitään vielä ja täytynee tutkia kaavamääräyksiäkin uudelleen. Aita ei tule olemaan tuollainen, sen mallikin on rakennusohjeissa määritelty, mutta Plan3D:ssä ei sellaista vaihtoehtoa ollut.

Aika hitaaksi muuten menee tämä Plan3D, kun alkaa olla yksityiskohtia ja objekteja enemmän. Onneksi niitä saa piilotettua muokkauksen ajaksi.

Kuva lounaasta

Kuva kaakosta

Kuva koillisesta

Kuva luoteesta

2 vastausta artikkeliin ”Lisää kolmedeetä

 1. Aloitamme toukokuussa rakentamaan hyvin samantyylistä taloa Espooseen. Poikkeuksena teistä talo tehdään harkoista. Tontti on enimmäkseen avokalliota, joten sekin aiheuttaa omia haasteita.
  Talo on yksikerroksinen, tosin olohuone ja terassi ovat vähän alempana. Samoin meille on tulossa parvi yhden huoneen yläpuolelle. Olohuoneen isot ikkunat ovat lounas-länsisuuntaan, joten siinäkin otettiin tontti ja sen muoto huomioon. Talon yhteyteen tulee pieni sivuasunto sekä autokatos/talli.

  Julkisivumateriaalina tulee olemaan valkoinen rappaus. Lisäksi terassiin ym. käytetään vaaleampaa puuta. Kattomateriaaliksi valittiin bitumi arkkitehdin suosituksesta. Se on kestävä ja ennenkaikkea hiljainen eikä vaadi talon tukirakenteiden vahvistuksia kuten tiilikatto olisi vaatinut.

  Pohjassa on otettu huomioon se, että heti eteiseen tullessa näkymät ovat talon olohuoneen läpi ulos. Samoin keittiöstä /ruokailutilasta näkee suoraan ulos. Vanhempien makuuhuone on eri puolella taloa kuin lasten. Takka on suunniteltu jakamaan osittain ruokailutilaa ja olohuonetta.

  Tällä hetkellä odotellaan tontin lohkomista ja sen jälkeen voidaan vasta jättää rakennuslupa sisään.

  Mielenkiintoista seurata blogianne :)

 2. Kiva kuulla muidenkin suunnitelmia!
  Kivitalo meilläkin oli ihan alunperin mielessä, mutta kun kaava vaatii puuverhoilun niin ajattelimme tässä kohtaa vähän säästää.

  Meillä ei onneksi kalliota ole, paaluttamisessakin on ihan tarpeeksi.

  Bitumi on varmaan hyvä, meillä on mökillä (ja vielä meren rannalla) sellainen kestänyt uuden näköisenä jo kohta 20 vuotta.
  Tuolla Tuusulassa kaava taas vaatii tiili- tai peltikatetta ja tulimme siihen tulokseen että pelti sopii talon tyyliin paremmin.

  Meilläkin oli takka ekoissa luonnoksissa ruokailutilan ja olohuoneen välissä, mutta sitten tulimme siihen tulokseen että se jakaa tilan liian kiinteästi ja lopullisesti. Lisäksi tuntui että se kuumottaa ruokailijoita liiaksi.

  Onnea projektiinne!!

Kommentointi on suljettu.