Suunnittelu jatkuu

Palaveerasimme arkkitehdin kanssa nenätysten eilen. Hienosäätötoiveemme taitavat kaikki onnistua, joten olemme aina vaan tyytyväisempiä. Keskustelimme myös muista asioista ja tulimme mm. siihen tulokseen että peltikate olisi varmaan kuitenkin sopivampi ratkaisu kuin tiilikatto. Sovimme samalla että Tapani on yhteydessä Tuusulan rakennusvalvontaan ja alamme pikkuhiljaa potkimaan rakennuslupa-asiaakin eteenpäin. Me otamme yhteyttä Tapanin suosittelemaan rakennesuunnittelijaan ja yritämme päästä sopimukseen.

Palaveeraamisen jälkeen serkkuni soitti. Oli lukenut blogia ja sanoi: ”Meinaat sitten rakentaa liian pienen autotallin?” Ja tottahan se oli, kun tarkemmin ajatteli. Pyysin arkkitehtiä piirtämään sen vielä puoli metriä leveämmäksi, eli neljään metriin, jos vaan neliöt ja etäisyys taloon antaa myöden. Ei se silti vieläkään mikäään hulppean leveä ole; auto on ilman peilejä 180 cm leveä ja jos seinän paksuus on 20 cm, molemmille puolille jää tilaa 90 cm. Sitten jos vielä toiselle seinälle laittaa hyllyjä, niin tilaa ei kyllä liikaa ole, mutta saa luvan riittää

Tuosta kattoasiasta tuli mieleen värit. Niitä on mietitty jo aiemmin ja sekä arkkitehti että me päädyimme samaan värimaailmaan. Alla olevasta kuvasta selviää mitkä värit ovat sallittuja korttelissamme. Meri on liian vihreä. Safiiri on sinisenä hieman tylsä. Laava, Savi ja Naava ovat liian harmaita. Jäljelle jää keltainen Kaura. Keltaisia taloja on pari naapurissakin. Sen voisi ehkä myös toteuttaa multamaalina, joka kiinnostaisi kovasti nykyisten teollisten maalien surkean laadun takia. Ei ole kivaa, jos ulkomaali on kahden vuoden jälkeen täynnä homepilkkuja, kuten Ylästön talossamme. Katosta tullee grafiitinharmaa ja harmaata löytyy myös julkisivun yksityiskohdista. Lisäksi toiveissamme on lämpimän ruskeaa, jota voisi olla esim. terasseissa.

Tapaamme tänään ehdokkaan vastaavaksi mestariksi. Hyviä ei kasva puissa ja häntä on suositeltu, joten toivomme pääsevämme yhteisymmärrykseen hänen kanssaan.

Toistaiseksi projekti siis etenee mukavasti.